Doktrina Biblike

Besëlidhja e Re e bekuar

Besëlidhja e Re e bekuar Shkrimtari i Hebrenjve shpjegoi më parë se si Jezusi është Ndërmjetësuesi i besëlidhjes së re (Dhiata e Re), me anë të vdekjes së Tij, për shpengimin e shkeljeve nën të parën [...]

Doktrina Biblike

Ritualet e Dhjatës së Vjetër ishin lloje dhe hije; duke i drejtuar njerëzit drejt realitetit të ardhshëm të Dhjatës së Re që gjendet në një marrëdhënie shpëtuese me Jezu Krishtin

Ritualet e Dhjatës së Vjetër ishin lloje dhe hije; duke i drejtuar njerëzit drejt realitetit të ardhshëm të Dhjatës së Re që gjendet në një marrëdhënie shpëtuese me Jezu Krishtin Shkrimtari i Hebrenjve tani u tregon lexuesve të tij se si Besëlidhja e Vjetër [...]